Gary McKinnon, hacker-ul care a reușit saă spargă 97 de calculatoare ale Pentagonului

Gary McKinnon, sau „Solo”, așa cum este cunoscut în Marea Britanie, de profesie frizer, dar pasionat de calculatoare și informatică este considerat cel mai periculos hacker din toate timpurile. Bărbatul a reușit să spargă 97 de calculatoare și mii de fișiere aparținând NASA, US Army, Departamentul de Apărare, Forțele Aeriene și Pentagon.

Timp de doi ani, Gary a navigat nestingherit printre secretele Americii, prin intermediul deep web și cu ajutorul programelor Remotely Anywhere și Pearl, care i-au permis bărbatului să depisteze parolele serverelor. Totul pentru un singur scop: să afle adevărul despre extratereștrii. În perioada 2000-2002, Gary petrecea fiecare noapte în lumea secretelor NASA, afirmă că dormea foarte puține, mânca doar cât să supraviețuiască și trăia doar pentru a afla adevăruri.

Printre fișiere, bărbatul a găsit unul care i-a atras atenția în mod special și anume, o listă numită ”Oficiali non-tereștri”. De asemeni, o dovadă contabilă cu mărfuri transferate între nave și planurile de construcție a unei nave lungi, Gary apreciind că are forma unei țigări, construită cu materiale strânse de la OZN-urile prăbușite pe Pământ.

Concluzia hacker-ului a fost că majoritatea secretelor sunt ținute în scopul de a menține dependența statelor în domeniul energiei, gazului și petrolului. Cu toate acestea, într-un interviu acordat unui jurnalist american, Gary a lăsat să se înțeleagă că nu a spus totul presei și nici nu o va face niciodată. „Chiar dacă ar fi așa nu ți-aș spune. Oricum eu nu voi dispare ca alții. De asta sunt sigur, a declarat bărbatul jurnalistei, schițând un zâmbet perfid și sigur. Pe de altă parte, bărbatul susține că în calculatoarele NASA se mai aflau zeci de persoane din toată lumea, însă nu a putut aprecia dacă aceștia erau hacker-i sau oficiali cu drept de acces.

Gary McKinnon a fost prins de către un oficial NASA, care a observat că se mișcă cursorul singur pe ecran, moment în care oficialul i-a scris un mesaj: „Cine ești?”. Bărbatul a spus că este autoritate de control și efectuează teste de securitate, după care angajatul NASA s-a obosit să demonstreze că totul este în ordine. Solo a considerat că a scăpat nedescoperit, dar autoritățile americane de fapt au început investigațiile. Câteva luni mai târziu a fost prins din nou și de această dată a fost deconectat de la calculator, i-a fost aflat IP-ul și la puțin timp i-au descoperit identitatea.

Gary McKinnon a fost acuzat de atac cibernetic de mare risc și terorism, fiind considerat autorul celui mai mare atac asupra Americii. A fost arestat de către autoritățile britanice, timp în care agentul FBI, Ed Gibson, a cerut extrădarea hacker-ului în America, unde ar fi fost condamnat la 70 de ani de închisoare în Guantanamo. Fiind șomer, Gary a beneficiat de asistență juridică gratuită și a reușit să conteste decizia SUA de a fi extrădat, pe motiv că infracțiunile nu s-au produs pe teritoriul Americii și nu are nicio legătură cu terorismul.

S-au înființat organizații de susținere a bărbatului, petiții online și în fața mediatizării la nivel mondial, Garry a rămas liber de acuzații de terorism și nu a fost extrădat niciodată. Dezvăluirile hacherului a confirmat „Proiectul Serpo, un proiect care vizează schimburi de mărfuri și tehnologii între pământeni și extratereștrii aflați pe o planetă numită Serpo, situată în sistemul Zeta Reticuli. Proiectul Serpo face parte dintr-o conspirație făcută cunoscută de un oficial al Forțelor Aeriene americane, Richard C. Doty.

 

Gary Mckinnon: mckinnon.jpg

cigar-shaped-ufo-above-earth-september-2013.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s