Cazul Roswell, cel mai cunoscut caz OZN din lume

Un eveniment ciudat sa petrecut in noaptea de 2 spre 3 Iulie 1947, cunoscut sub numele de „incidentul Roswell” , uimește încă o lume intreagă. Taberele sunt clare: sceptici sunt convinși că nu era vorba de nici un OZN, iar ufo-logii alături de conspiraționiștii cred cu tărie că este vorba de prăbușirea unui OZN. Un martor care a putut atinge resturile navei extraterestre a povestit cum a trăit renumitul incident.

In anul 1947, o lumină puternică pe cerul orașului Roswell a atras atenția localnicilor. Membri ai armatei Americane s-au deplasat la fața locului practic a fost o adevarată misiune de recuparare a obiectului și au găsit, în deșertul din New Mexico, resturile a ceea ce urma să fie primul și singurul OZN recunoscut de o autoritate în domeniu.

Jesse Marcel este unul dintre militarii care au studiat resturile obiectului neindentificat. In anul 2010, fiul său Jesse Marcel JR., a povestit pentru BBC despre așa numitul „incident Roswell”.

Jesse Marcel Jr. avea 11 ani când tatăl său a adus acasă materialele găsite în deșert. „Resturile erau asemănătoare cu niște folii, precum foliile de aliminiu”. Ele erau însemnate cu niște simboluri nepământene: „Am crezut inițial că sunt hieroglife egiptene, dar mai degrabă semănau cu niște figuri geometrice: triunghiuri, cercuri, patrate, puncte și aveau o culoare mov”, a adaugat bărbatul.  

Bucățile de metal erau ca niște „metale cu memorie”, dacă le loveai, nu iși schimbau
forma, cum ar fi normal, ci reveneau la forma inițială, povestește Jesse Marcel Jr.

Armata Americană a recunoscut oficial că este vorba de un obiect zburător neidentificat, numai pentru că la câteva zile sa-și schimbe verdictul și să anunțe că era de fapt un balon meteorologic prăbușit, și nu un OZN.

Jesse Marcel Jr. e de părere că armata incercă să ascundă adevărul. „Materialele arătate presei au fost schimbate, nu au fost cele originale găsite de tatăl meu”, a povestit bărbatul.

Jesse Marcel Jr. iși amintește cum tatălui său „i s-a ordonat să nu vorbească despre asta,   să păstreze un secret”, lucru care s-a și întâmpla. Până în anul 1978. Atunci tatăl povestitorului a vorbit deschis despre incidentul Roswell. „Aveam acea bucată de metal în mână și se simțea de parcă nu aveam nimic în mână, nu era mai groasă decât o folie de la pachetul de țigări, nu puteai să o îndoi, nu puteai să o arzi , nu era ceva de pe Pămâtul ăsta, nu avea cum să fie”, a declarat Jesse Marcel Sr.

Jesse Marcel Jr. precizează că tatăl său nu avea obiceiul să exagereze și că nu este afectat de părerea scepticilor pentru că „știe ce a văzut”. La patru ani după interviu, bărbatul a murit. Teoriile continuă însă și la 70 de ani de la incident, întrucât misterul Roswell nu a fost incă elucidat. Incidentul Roswell, din New Mexico, este unul dintre cele mai misterioase și mai controversate lucruri de pe această planetă.

Scenariul cel mai vehiculat este cel al prăbușirii unei nave extraterestre în apropierea localității Roswell, în Iulie 1947. La scurt timp după mediatizarea acestui incident, s-au format două tabere, fiecare susținând cu tărie propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat acolo. Nici în prezent circumstanțele incidentului nu sunt complet elucidate. Ufologii și conspiraționiștii cred cu tărie că este vorba de prăbușirea unui OZN, iar scepticii și reprezentanții guvernamentali susțin mai multe variante, cea mai populară fiind aceea a prăbușirii unui balon meteorologic aflat într-o misiune de testare în cadrul unui experiment secret denumit „Mogul”. Mulți cercetători de OZN-uri cred că nava extraterestra s-a prăbușit la Roswell și că forțele militare Americane au încercat să ascundă faptul că aceasta a fost recuperată chiar de ei.

Incidentul Roswell a cunoscut în timp și o implicare materiala: o intreagă industrie a OZN-urilor s-a dezvoltat în mica localitate Americană vizitată anual de mii de turiști.

WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat ziua de 2 iulie — Ziua Internațională a Obiectelor Zburătoare Neidentificate.

La Roswell, mii de vizitatori se adună în fiecare an la festivalul dedicat acestui eveniment. Cercetatori OZN (UFO), autori de romane SF și iubitori ai misterelor Universului susțin prelegeri, vizionează filme si ascultă muzică. Nu este ocolit nici deja celebrul Muzeu OZN, deschis în mica localitate Americană.

Materialul metalic găsit de Jesse Marcel SR:roswell.ramey.jpg

Locul unde sa prăbușit OZN-ul:Din-nou-despre-incidentul-Roswell.jpg

Inregistrarea cu prăbușirea OZN-ului: https://www.youtube.com/watch?v=Ztxvr5xXBmQ

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s